600 beygirlik sedan; BMW M5

 BMW' NİN EN HIZLISI M5 SEDAN





2018 yeni kasa bmw m5 , yakın zaman önce birçok teknik bilgisi, fiyatı ve fotoğraflarıyla tanıtıldı.Hatta ne zaman sipariş alınıp teslimatların gerçekleştirileceği zaman bile belli. İlk olarak aracın M takısını fazlasıyla hak ettiğini belirtmek gerekir.




Yeni nesil BMW M5 çok büyük yeniliklerle geldi. En büyük değişimi dört tekerden çekiş sistemine geçişi oldu. Bu artık şarttı. Çünkü en büyük rakibi Mercedes-AMG E63 S modelini başka şekilde yakalaması mümkün değildi. Çünkü Mercedes mühendisleri kağıt üzerinde ciddi anlamda iyi araç çıkarmıştı. Fakat Bavyeralılar boş durmadı ve M xDrive Modunu yeni kasa m5‘e entegre edildi. Araç bu mod sayesinde 4WD, 4WD Sport ve 2WD olarak kontrol edilebilecek. Yani standart olarak dört tekerden çekişli olarak kullanabilirsiniz ya da 4WD Sport’a alıp dört çeker spor sürüş modu ile kontrollü drift keyfini gerçekleştirme imkanınız da var. Fakat bunu 2wd yani iki çekişe düşürüp daha uzun kayma eğilimini de sunabiliyor. Yani BMW M5 dört çeker mi olur diye üzülmeyin, mühendisler onu da düşünmüş.






İç kısımda ise araç sportiflikten uzak, daha resmi ve lüks bir duruş sergiliyor. Ama biz bu tip güçlü sedanların, iç mekanda prestiji sevdiğini Mercedes-Benz ve Audi gibi firmalardan zaten biliyoruz. Ama yine de araç içinde biraz karbon fiber ve daha spor bir direksiyon simidi görsek fena olmazdı.



Yorumlar