Lamborghini aventador s


(Aventador s coupe)



Lamborghini, yaklaşık altı yıl sonra Aventador’u 2017 model yılı için önemli ölçüde güncellemeye karar verdi. Peki, Lamborghini Aventador S ne zaman gelecek? ve fiyat ne olur?

"S" takısının eklenmesi, Aventador’un şimdi daha agresif bir tasarıma, yeni sürüş dinamiklerine ve 6.5 litrelik doğal emişli V12 motordan çıkan daha fazla güce sahip olduğu anlamına geliyor.

İtalyanlar "yeni jenerasyon Aventador " olarak adlandırıyorlar, ancak aslında kapsamlı bir orta yaş güncellemesi. Aventador S’teki güncellemeler arasında, daha agresif bir burun, daha uzun ön splitter, diğer ucunda siyah bir difüzör, talep üzerine karbon elyaf olarak sipariş edilebilen arka çamurluklar ve Countach'ı anımsatan arka tekerlek çıkıntıları yer alıyor.
Tüm bu görsel güncellemeler, rüzgarın bastırma kuvvetini geliştirerek aerodinamik verimi optimum seviyeye çıkarmış.

Lambo mühendisleri Aventador'un V12 motoruna, selefine göre 39 HP daha ekleyerek 730 HP ve 690 Nm tork gücüne çıkarttılar. Bu rakamları elde etmek için Değişken Valf Zamanlaması ve Değişken Intake Manifold Sistemi optimize edilmiş ve devir saati kırmızıçizgisi 8,350'den 8,500 rpm'e yükseltilmiş.

Lamborghini Aventador S, 0-100 km / s hızlanmasını 2.9 saniyede gerçekleştiriyor ve 350 km / s maksimum hıza erişiyor.
Lamborghini Aventador S 'in üretiminde karbon fiber monokok şasi kullanıldı ve ayrıca dört tekerleğe komut veren direksiyon sistemi eklendi. Bu bir seri üretim Lamborghini için ilk örnek. Sistemin, düşük ve orta devirlerde gelişmiş çeviklik ve yüksek hızda stabilite sağladığı söyleniyor.

Yeni Lamborghini Aventador S'nin tüm sürüş modları yeniden elden geçirildi. Elektronik denge kontrolü (ESC) yazılım daha hızlı tepki verecek şekilde güncellendi ve AWD sistemi, Sport modunda arka tekerleklere torkun yüzde 90'ını aktarabilecek şekilde ayarlanmış. Aventador S’te, karbon seramik frenler standart olarak gelirken fabrika çıkışı özel olarak geliştirilmiş Pirelli P Zero lastikler kullanılıyor.

Bilgi-eğlence sistemi artık Apple CarPlay özelliğine sahip ve sürücü tercihlerine göre özelleştirilebilen yeni TFT dijital gösterge paneli de yenilikler arasında yer alıyor.
(Aventador coupe)

Yeni Lomborghini Aventador S 2017bahar aylarında satışa sunulacak ve ABD'de ki fiyat etiketi 421.350 dolar olacak.

Yorumlar