Rolls Royce Phantom 2018; Neler değişti?

92 YILLIK SERÜVEN YENİ YÜZÜYLE!

   Rolls royce denilince şüphesiz ki herkesin aklına ilk olarak konfor gelir. Bu marka lüksün otomotiv dünyasındaki karşılığı. Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Rolls Royce Phantom VIII oldukça ilgi gördü. 1925 yılından bu yana üretilen ve günümüz itibari ile sekizinci nesline kavuşan Phantom yenilenen hatları ile şimdi hiç olmadığı kadar modern, hiç olmadığı kadar lüks!



  Yenilenen Phantom'un en can alıcı noktası şüphesiz ön farları. Bu yeni farlar araca inanılmaz bir estetik  ve gizem katmış. eski nesillere nazaran daha düz bir tampon kullanılırken, değeri orta segment bir sedan kadar olan ve markayla özdeşleşen "the sprit of extasy" eski jenerasyona göre çok daha hızlı kapanabiliyor.





Araç yanlardan ve arkadan eski nesle benzese de daha yuvarlak hatlara sahip olan arka farlar adeta öndeki asaletin devamı niteliğinde. Neredeyse bütün Rolls Royce' larda karşımıza çıkan çift renk detayı Phantom'un sekizinci neslinde de bize merhaba diyor.



   

Otomobilin konforu hakkında kimsenin endişesi yoktur ama biz yine de söyleyelim, iç kısım tamamen deri.ahşap ve cilalanmış alüminyumdan imal edilmiş. Rolls Royce'nin meşhur starlight tavanı da opsiyonlar arasında yerini almış durumda. Phantom VIII eski versiyona göre %10 daha sessiz iç mekan için 130kg yalıtım malzemesi kullanan İngiliz üretici, harika bir sessizli ve kullanılan kaliteli ses sistemiyle de kusursuz bir akustik yakalamış durumda.



  




 Bu güzelliğin kalbi olan 6.75L v12 motor, 563hp ve 900Nm tork üretebiliyor.Ağırlığına rağmen sıfırdan yüze 5.3 sn gibi kısa bir sürede ulaşan araç bizleri şaşırtmayı başarıyor. Fiyat hakkında net bir açıklama gelmese de eski versiyonun 490.000$ olduğunu düşünürsek Rolls Royce Phantom VIII için harcamanız gereken paranın 600.000$ seviyelerinde olacağını söyleyebiliriz tabi ki vergisiz olarak.

Yorumlar